Ogłoszenie
Studio Nagrań zostało przebudowane i uruchomione w oparciu o najnowsze dostępne skrypty phpBB. W procesie konwersji z dotychczasowej wersji ("by Przemo") mogły wystąpić drobne błędy. W przypadku dostrzeżenia jakichkolwiek nieprawidłowości proszę informować Administrację.

Audio Hi-FiJak przerobić .dts na dts.wav?

Wymiana poglądów dotyczących sprzętu, na jakim (nie) warto słuchać dobrej muzyki oraz technologii zapisu dźwięku.

Moderatorzy: monsoon, fantomasz

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Jak przerobić .dts na dts.wav?

Post #91070 autor: spawngamer » 15 sty 2011, 14:58

Witam
Mam taki problem. Dostałem trochę płyt CD DTS i wszystko jest ok jeśli zapis ścieżki jest dts.wav, wave jak kto woli. Moje kino domowe (Samsung HT-TXQ 120 jak do czegoś to potrzebne) ładnie takie płyty czyta zaś głupieje gdy wstawiam płytę zapisaną jako .dts. Szukałem jak można przerobić .dts na dts.wav tak aby dzwięk był wav ale 6 kanałowy.
Pierwsze co mi na myśl przyszło to zmiana zapisu z .dts na .wav co dało że komp widzi plik jako wav i odtwarza go ( czyli szumienie w obu kanałach) ale już w kinie domowym nie rozpoznaje pliku.
Naszukałem się sporo po sieci i znalazłem podpowiedź aby do foobara 2000 dodać wtyczkę tyle że pojawia się komunikat że nie można znaleźć odpowiedniej procedury mimo że wrzuciłem ją do komponentów (restartować kompa?). Też mam wątpliwości czy nie zakoduje to jako wav dwu kanałowy.
Drugą podpowiedź uzyskałem tu http://mpolo2003.w.interia.pl/
z tym że problem jest w pełnej wersji winDVD Platinum - oprocz trialów nic nie mogę znaleźć co powoduje, że po zrobieniu "go" krzaczy bo brakuje zapewne IVIaudio...
Prośba moja - czy ktoś ma to cholerne winDVD Platinum w pełnej wersji albo może mi ładnie wytłumaczyć jak .dts zamienić w inny sposób na wava 6 kanałowego?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST

Mat
Niedoświadczony
Posty: 21
Rejestracja: 30 kwie 2007, 20:23
Lokalizacja: Wrocław
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91087 autor: Mat » 17 sty 2011, 9:54

A to ja się tu podepnę z bliźniaczym pytaniem. Sprawa jakby odwrotna. Jak WAVa, który jest DTSem upchać w VOBa [DVD-Video]. Mój stacjonarny player widzi, ale nie dekoduje takich WAVów, bez problemu natomiast odtwarza ścieżki DTS z DVD-Video chciałbym więc dokonać takiej konwersji/utworzenia stosownego VOBa.


Mat

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

timecage
Twardziel
Posty: 551
Rejestracja: 25 lis 2006, 11:00
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Wiek: 31
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #91088 autor: timecage » 17 sty 2011, 14:55

Przydałoby się gdybyś opisał ten problem z foobarem dokładniej :)
Internet twierdzi, że metoda z jego użyciem jest najskuteczniejsza.
Jak nie zapomnę to wyciągnę w domu jedyną płytkę dts jaką posiadam i zobaczę jak to wygląda.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, 14:55 przez timecage, łącznie zmieniany 1 raz.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91103 autor: spawngamer » 18 sty 2011, 22:49

foobara juz przetestowałem - trzeba mieć najnowszą wersję aby zadziałała wtyczka - i tak jak przypuszczałem polega to na przerobieniu dts na zwykly dwukanalowy wav...a nie o to mi chodzi

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

timecage
Twardziel
Posty: 551
Rejestracja: 25 lis 2006, 11:00
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Wiek: 31
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #91108 autor: timecage » 19 sty 2011, 6:22

o... zapomniałem :)
Według wszelkich danych znalezionych przeze mnie rezultatem jest, lub przynajmniej może być, sześciokanałowy wav.
W jaki sposób przekonałeś się, że wynikowy plik ma tylko dwa kanały?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91114 autor: spawngamer » 19 sty 2011, 18:53

organoleptycznie :mrgreen:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

timecage
Twardziel
Posty: 551
Rejestracja: 25 lis 2006, 11:00
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Wiek: 31
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #91126 autor: timecage » 20 sty 2011, 10:55

To w takim razie proponuję jeszcze raz, organoleptycznie, zapoznać się z metodą konwersji oraz odczytu wynikowego pliku wav :mrgreen:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91128 autor: spawngamer » 20 sty 2011, 12:29

Coś tam mozna pogrzebać? A na jakim poziomie ? Poklikaj coś więcej :hi:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5566
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91747 autor: Belmondo » 15 mar 2011, 22:55

spawngamer pisze:Dostałem trochę płyt CD DTS i wszystko jest ok jeśli zapis ścieżki jest dts.wav, wave jak kto woli. Moje kino domowe (Samsung HT-TXQ 120 jak do czegoś to potrzebne) ładnie takie płyty czyta zaś głupieje gdy wstawiam płytę zapisaną jako .dts. Szukałem jak można przerobić .dts na dts.wav tak aby dzwięk był wav ale 6 kanałowy.
Pierwsze co mi na myśl przyszło to zmiana zapisu z .dts na .wav co dało że komp widzi plik jako wav i odtwarza go ( czyli szumienie w obu kanałach) ale już w kinie domowym nie rozpoznaje pliku.


Takich konwerterow jest od kilometra.
.dts jest plikiem zapisanym w formacie skompresowanym wg innych algorytmow niz te, ktore mozna znalezc w wav i wymaga innego zdekodowania dlatego nie pomaga zmiana nazwy pliku. Z kolei odtwarzacz pewnie nie glupieje tylko przy probie odtworzenia slyszysz szum z glosnikow. A to dlatego, ze przy plytkach CD zakodowanych w dts trzeba zmusic odtwarzacz do wyrzucenia strumienia na wyjscie cyfrowe tak aby zewnetrzny dekoder dts mogl sygnal zdekodowac (o ile w odtwarzaczu takiego dekodera nie ma).

Mat pisze:Jak WAVa, który jest DTSem upchać w VOBa [DVD-Video]. Mój stacjonarny player widzi, ale nie dekoduje takich WAVów, bez problemu natomiast odtwarza ścieżki DTS z DVD-Video chciałbym więc dokonać takiej konwersji/utworzenia stosownego VOBa.


Nie ma czegos takiego jak wav, ktory jest dts-em. Jedno i drugie jest zupelnie innym formatem danych. Nie wszystkie playery potrafia poprawnie odtworzyc wielokanalowe wav'y, zdecydowanie wiecej potraf czytac dts'y. Niezaleznie od formatu wejsciowego aby utworzyc stosowny dysk dvd (audio lub video) nalezy dokonac konwersji danych zrodlowych do formatu wyjsciowego, przy czym trzeba pamietac, ze dvd video i dvd audio to tez dwa rozne formaty.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 22:57 przez Belmondo, łącznie zmieniany 1 raz.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91758 autor: spawngamer » 16 mar 2011, 18:35

Szumy zamiast muzyki słyszymy jeśli odtwarzamy płytę .wav ktora jest zdekodowana z .dts, w zwykłym odtwarzaczu który nie czyta 5.1. Jeśli zaś do sprzętu 5.1 wrzucam taką płytę do wszystko jest ok. Nie rozumiem dlaczego w odtwarzaczu czytającym dts pliki z rozszerzeniem .dts nie są widziane -stąd moja proba konwersji na .wav z zachowaniem cech DTS. Co do foobara to nakładka powoduje jedynie zdekodowanie do powiedźmy pseudo DTS-a - czyli plik pęcznieje z np 700 MB do 1000 MB i grają wszystkie głośniki ale to jest jedynie rozpisane na nie stereo a nie 6 kanałów osobno.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5566
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91761 autor: Belmondo » 16 mar 2011, 21:10

Ale musimy ustalic jedna rzecz. Plytki CD nie zawieraja plikow, a wiec nie ma tam plikow .wav czy plikow .dts. Tam jest strumien danych zapisanyc jednym ciagiem w okreslonym zakodowanym formacie. Moze po prostu plytka, ktora posiadasz i chcesz ja odpalic w swoim odtwarzaczu po prostu zostala nagrana przez kogos w domu jako CD-R z systemem plikow i faktycznie zawiera pliki. Wtedy odtwarzacz rzeczywiscie nie bedzie wiedzial co z tym zrobic.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91784 autor: spawngamer » 18 mar 2011, 19:04

Eee Bel coś kręcisz :grin: Jak zrzucasz fizycznie pliki to masz je jako wave. Ja dostałem pliki .dts w formie rar czyli do rozpakowania a nie CDR. Na te już nie mam miejsca wolę płyty przechowywać na ExHDD.
A widzę że na początku wątku napisalem że dostałem trochę płyt - przekłamanie :roll:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 19:09 przez spawngamer, łącznie zmieniany 1 raz.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5566
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91786 autor: Belmondo » 18 mar 2011, 20:46

spawngamer pisze:Eee Bel coś kręcisz :grin: Jak zrzucasz fizycznie pliki to masz je jako wave. Ja dostałem pliki .dts w formie rar czyli do rozpakowania a nie CDR. Na te już nie mam miejsca wolę płyty przechowywać na ExHDD.
A widzę że na początku wątku napisalem że dostałem trochę płyt - przekłamanie :roll:


Hehe, no na CD Audio nie masz systemu plików więc nie ma plików, jest po prostu jeden wielki ciąg bitów. Pliki z tego sobie można zrobić po odczytaniu przez stosowny program, ale to już są zinterpretowane dane, a nie to co jest na płytce.

Jeśli dostałeś jako pliki, a potem sobie wypaliłeś płytke to albo źle ją wypaliłeś albo program wypalający zinterpretował dane (np. po rozszerzeniu plików) i zapisał na swój sposób albo odtarzacz ma problem z czytaniem płytek CD-R. Odtwarzacz nawet może czytać CD-Ry z systemem plików, ale jeśli pokopałeś coś w rozszerzeniach plików w sensie, że zakodowałeś nie w tym formacie, na który wskazuje rozszerzenie, to też nici z odtwarzania. Nie wszystkie kodeki potrafia też od poczatku do konca bezblednie zakodowac w danym formacie.
Możliwości gdzie można popełnić błąd trochę jest. I wszystko wskazuje na to, że gdzies sie walnales, bo tu nie ma cudow :razz:
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91788 autor: spawngamer » 18 mar 2011, 21:13

Nagram na żywca tak jak jest i jeszcze raz spróbuję w odtwarzaczu. Jak nie zagra to znów się poużalam :mrgreen:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

jaclaw
Twardziel
Posty: 621
Rejestracja: 26 lip 2005, 15:41
Lokalizacja: MENELOLANDIA
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #91808 autor: jaclaw » 20 mar 2011, 13:40

mam pytanie pomocnicze ..co mówia na ten temat na elektrodzie
bo jak "ONI" nic nie wiedza to LIPA

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


STUDI
Doświadczony
Posty: 50
Rejestracja: 12 sie 2008, 17:18
Lokalizacja: Łódź
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #92150 autor: STUDI » 22 kwie 2011, 15:44

Szum - czyli sprawa prosta. DTS używa kompresji stratnej. Czyli reprezentacja danych będzie szumem.

Moja rada - skończyć z idiotycznymi automatami typu jeden klik. to skutek polecania przez kolorowe pisemka i portaliki udającymi profesjonalne strony.

DTS zdekodujesz do czystego dwukanałowego WAV'a wieloma narzędziami. Najlepsze mimo wszystko to se te w stul linia komend i mnogość opcji. Są do nich oferowane graficzne frontendy.

Aby zdekodować to i tak musisz i sobie i programom/owi da kilka odpowiedzi. Jak potraktować dane przestrzenne, co z kanałem dla subwoofera itd, itd. DTS używany dla muzyki na DVD można zgrać z automatu.

Na początek zaprzyjaźnij się z dwoma narzędziami: foobar (dobry odtwarzacz wiele wtyczek, dekodowanie i konwersja formatów - dla mnie jedyny odtwarzacz muzyki na PC). Potem dbPowerAMP ale dograć kodeki.

Muzyka w DTS to dwa kanały plus sobwoofer.

Jak masz awersje do normalnego gadania z kompem (CMD) a tylko chcesz klikologie to google daje od razu jakąś podpowiedź -> http://www.wav-mp3.com/dts-to-wav.htm
(nie testowałem i nie gwarantuję że jest to porządne narzędzie - za bardzo śmierdzi narzędziem typu kliknij a potem wyrzuć zmarnowaną płytkę).

Jeśli kodeki potrafia odtworzyć DTS na dwa kanały stereo to przecież już wszystko co potrzeba masz. Potem jeszcze jedynie ew. korekta częstotliwości próbkowania i formatu danych (to banalna rzecz - narzędzi skolko ugodno).

Zbliżają się święta może warto trochę czasu poświecić na kilak eksperymentów. Znajdziesz kila narzędzi i przetestujesz i wypracujesz dla Siebie metodę.

A na koniec - po co WAV i CD Audio? Teraz to masz pudełko gdzie podpięte ma ono macierz dyskową, net, klienta Bittorrenta, wyjścia AV i HDMI, udostępnia dane po LAN, WAN.... Czasy żonglowania płytami czy pen'ami to już prehistoria.

Na co dzień poza domem używam iAudio (nic z Apple nie ma wspólnego) z Rockbox'em: FLAC, APE, OGG obsługą plików CUE no co najważniejsze gapless czyli to powinien robić player a czego nie robi 99,9% odtwarzaczy przenośnych na rynku (gapless nie potrafią a CUE im nie znane). dokucz mi mała pojemność dysku 1'8" - tylko 20GB. Rockbox'a można odpalić na jednej z demoboard ARM'a - czyli masz już stacjonarny fajny odtwarzacz audio. Sorry za dygresję.

Jeśli jednak nadal upierasz się przy CD Audio to zapamiętaj, nagrywaj na minimalnych możliwych prędkościach (16x to max, najlepiej 4x). Wtedy jeszcze masz szanse na zgodność z CD - czyli stałą prędkość kątową czyli zagwarantowany stały bitrate. Stacjonarne odtwarzacze klasyczne CD nawet z najwyższych półek mają małe bufory i są zbyt wolne by podgonić odczyt.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 15:45 przez STUDI, łącznie zmieniany 1 raz.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5566
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #92154 autor: Belmondo » 22 kwie 2011, 22:05

STUDI pisze:Szum - czyli sprawa prosta. DTS używa kompresji stratnej. Czyli reprezentacja danych będzie szumem.
(...)

Aby zdekodować to i tak musisz i sobie i programom/owi da kilka odpowiedzi. Jak potraktować dane przestrzenne, co z kanałem dla subwoofera itd, itd.

(...)

Muzyka w DTS to dwa kanały plus sobwoofer.

(...)


O matko :shock: :no:

A to to juz jest mistrzostwo swiata:

STUDI pisze:Jeśli jednak nadal upierasz się przy CD Audio to zapamiętaj, nagrywaj na minimalnych możliwych prędkościach (16x to max, najlepiej 4x). Wtedy jeszcze masz szanse na zgodność z CD - czyli stałą prędkość kątową czyli zagwarantowany stały bitrate.


Proponuje mimo wszystko przeprosic sie z kolorowymi pisemkami, przynajmniej tam takich, przez grzecznosc nie napisze jak wielkich bzdur, nie wypisuja.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


karol232
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 30 mar 2011, 18:30
Lokalizacja: 32-500
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #92159 autor: karol232 » 23 kwie 2011, 12:21

Może jestem tu nowy i się nie znam .... ale po co ten Star Trek ?
Urzadzenia przenośne czy to Ipod , telefon multimedialny czy jakikolwiek inny iAudio (swoja drogą handlujesz tym ? , jesteś przedstawicielem na polske ? ) nie gwarantuja dobrej jakości dżwięku , czy będą odtwarzać to we flack-u , ogg, czy mp3 czy czymkolwiek innym. Czemu ? A choćby z racji braku lub jakości przetwornika analogowo-cyfrowego , marnej jakości sluchawek ( chyba że twoje słuchaweczki za 50-150 zł graja jak Sennheiser HD600 lub coś jeszcze bardziej drogiego . Miłościwie nie dodam szumu ulicy , aut , trawajów itp itd.
Czas żonglowania płytami to już prehistoria ??? Nie wiem co powiedzieć , chyba nigdy nie słyszałeś dobrej klasy sprzętu audio. Płyty analogwe , CD po prostu miażdżą te twoje wymyślne urządząka do "odtwarzania "dźwięku" .
Podsumowując i bez obrazy , w życiu nie czytałem tak głupiego posta na pożądnym forum internetowym , że też ci nie wstyd takie głupoty wypisywać , jak posty na onecie....
Życzą dalszych sukcesów w propagowaniu bzdur i kultywowania własnej nieomylności i wiedzy :D
Karol

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
spawngamer
Habitué
Posty: 2313
Rejestracja: 23 gru 2004, 15:33
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #92178 autor: spawngamer » 24 kwie 2011, 20:17

STUDI pisze:DTS zdekodujesz do czystego dwukanałowego WAV'a wieloma narzędziami. Najlepsze mimo wszystko to se te w stul linia komend i mnogość opcji. Są do nich oferowane graficzne frontendy.


Witaj! Bardzo Ciebie przepraszam ale nie czytasz ze zrozumieniem - DTS prerobić na wav dwa kanały potrafi każdy lamer taki nawet jak ja. Chodzi o plik z zapisem .dts przerobienie na plik .wav, ktory zachowuje cechy DTS czyli 6 kanałów.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


STUDI
Doświadczony
Posty: 50
Rejestracja: 12 sie 2008, 17:18
Lokalizacja: Łódź
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #92201 autor: STUDI » 26 kwie 2011, 16:27

A ogólna specyfikacja pliku WAV to przewiduje? Tj więcej niż dwa kanały? no i limit 2GB czy też 4GB (czyli raczej WAV 64 bitowy).
W AVI też niby da się na siłę więcej niż jedno audio wepchnąć tylko że tego potem nic nie odpali.

Jaki jest cel zdekodowania do WAV 6 kanałowego? Przecież nic nie zyskasz w stosunku do samego źródła czyli pliku DTS?

Formalnie to CD-Audio to dwa kanały. Są edycje CD z e ścieżka DTS ale to nie jest czyste WAV.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Audio Hi-Fi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Studio Nagrań : Zastrzeżenia