Ogłoszenie
Studio Nagrań zostało przebudowane i uruchomione w oparciu o najnowsze dostępne skrypty phpBB. W procesie konwersji z dotychczasowej wersji ("by Przemo") mogły wystąpić drobne błędy. W przypadku dostrzeżenia jakichkolwiek nieprawidłowości proszę informować Administrację.

KomponowanieWasze "studia muzyczne" - foty

Tworzysz el-muzykę? Tu możesz się podzielić informacjami na temat sprzętu, programów, brzmień, itp.

Moderatorzy: monsoon, fantomasz, radek tymecki

Awatar użytkownika

Tom Pauszek
Zaawansowany
Posty: 128
Rejestracja: 24 sie 2005, 9:08
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72388 autor: Tom Pauszek » 10 gru 2008, 10:37

Ostatni post z poprzedniej strony:

Radziu, kocham Cię :grin:

Będę musiał poważnie rozważyć zatrudnienie Ciebie jako sound designera na moją nową płytę:)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2008, 10:52 przez Tom Pauszek, łącznie zmieniany 8 razy.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

yeske
Dyżurny Inżynier
Posty: 4128
Rejestracja: 29 mar 2004, 12:53
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie
Płeć: Mężczyzna - Mężczyzna
Wiek: 54
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72414 autor: yeske » 10 gru 2008, 21:04

Tom Pauszek pisze:Radziu, kocham Cię

Wyznania miłosne bardzo proszę na priv. :eek:
Jαrεκ

Zacząłem podejrzewać,
a teraz boję się, że wiem na pewno.
[José Carlos Somoza]

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
radek tymecki
Habitué
Posty: 2199
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72423 autor: radek tymecki » 11 gru 2008, 7:21

To zapewne taka metafora ;) Toć przeca Tomek żonę ma i dzidzię małą:D
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

yeske
Dyżurny Inżynier
Posty: 4128
Rejestracja: 29 mar 2004, 12:53
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie
Płeć: Mężczyzna - Mężczyzna
Wiek: 54
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72424 autor: yeske » 11 gru 2008, 7:22

radek tymecki pisze:To zapewne taka metafora ;) Toć przeca Tomek żonę ma i dzidzię małą:D

No to tym bardziej... :smile:
Jαrεκ



Zacząłem podejrzewać,
a teraz boję się, że wiem na pewno.
[José Carlos Somoza]

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Tom Pauszek
Zaawansowany
Posty: 128
Rejestracja: 24 sie 2005, 9:08
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72428 autor: Tom Pauszek » 11 gru 2008, 10:22

HIHI, :lol:
Dobre. Yeske, o czym ty myślisz?

:rofl:
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 10:22 przez Tom Pauszek, łącznie zmieniany 1 raz.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

yeske
Dyżurny Inżynier
Posty: 4128
Rejestracja: 29 mar 2004, 12:53
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie
Płeć: Mężczyzna - Mężczyzna
Wiek: 54
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72429 autor: yeske » 11 gru 2008, 10:40

Tom Pauszek pisze:HIHI, :lol:
Dobre. Yeske, o czym ty myślisz?

:rofl:

Chyba o tym samym... :roll: :grin:
Jαrεκ



Zacząłem podejrzewać,
a teraz boję się, że wiem na pewno.
[José Carlos Somoza]

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Bisqp
Stary wyga
Posty: 350
Rejestracja: 15 lut 2007, 15:56
Lokalizacja: Kwidzyn
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #72453 autor: Bisqp » 11 gru 2008, 20:49

Dla człowieka kumającego synteze (co to VCO , VCF itp. ) An1x jest bardzo prostym synthem.Tworzenie barwy polega na wybraniu grupy i odpowiednim przekręcaniu gałek.Wszystko jest pod ręką,nie trzeba zagłębiać się w 100 krotne kliknięcia by coś uzyskać.Wszystko w grupach jest poukładane i przejrzyste.

Na informatyce piszemy w HTMLu strony internetowe.Jak nie trudno się domyślić moje będzie o AN1x ;).Prosiłbym więc o wypisywanie (na priv) doznań ,uczuć podczas pracy z tym instrumentem.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 20:53 przez Bisqp, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię bezprzewodowe kable ze 3 m , najlepiej koloru niebieskiego.Jak by co to PW

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #72454 autor: Jamick » 11 gru 2008, 21:00

NO tak brzmią te "Jaśkowe" dźwięki,

An1xJarre

niestety nie umiem grać tych kawałków więc takie tylko plumkanie. :oops:
Czymże są chmury
Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?
Czymże jest życie
Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

mariusz dróżdż
Doświadczony
Posty: 71
Rejestracja: 01 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Monachium
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72724 autor: mariusz dróżdż » 17 gru 2008, 14:39

smith pisze:w XT dosc opornie idzie mi z modulacjami - troche to jest malo wygodne z poziomu menu mimo tak licznej ilosci galek. Z XT czasami ide na zywiol

mam podobne doswiadczenia z Q-Rack. brzmieniowo jest on podobny do XT i sama obsluga dosc intuitywna, jednak potrzeba sporo czasu na osiagniecie oczekiwanego efektu przy edycji dzwiekow. modulacje w Q sa takze sporo rozbudowane i przydatny jest edytor na PC, ma sie wtedy dobry podglad na wszystkie zrodla i cele modulacji.
nad zabawka Novation (Supernova) zastanawialem sie dosc powaznie przed laty, jednak byly tak drogie, ze jednak zdecydowalem sie poczekac i zobaczyc produkty ich konkurencji. po pewnym czasie okazuje sie, ze zabawka i tak tanieje :wink:
jak ci sie gra na Novej?
pozdr.
md.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2008, 14:48 przez mariusz dróżdż, łącznie zmieniany 3 razy.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

smith
Habitué
Posty: 1225
Rejestracja: 31 mar 2004, 1:29
Lokalizacja: planeta Ziemia
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72756 autor: smith » 18 gru 2008, 0:06

Bardzo latwo mi sie ja przede wszystkim programuje, najczesciej jednak powierzam jej partie rytmiczne ukladajac je w trybie multi. Nie korzystam z dosc rozbudowanego arpeggiatora - jakos nie moge sie przelamac do gotowych arpeggiatorow w ogole - wole je ukladac i rozbudowywac w Abletonie :) - moze to dlatego, ze jestem wzrokowcem.
::::: polarismusic.eu :::::: scamall.net ::::::

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

mariusz dróżdż
Doświadczony
Posty: 71
Rejestracja: 01 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Monachium
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72808 autor: mariusz dróżdż » 19 gru 2008, 16:41

smith pisze:wole je ukladac i rozbudowywac w Abletonie

stosujesz jakis hardware sequencer czy raczej preferujesz software?
Abletona jakos przegapilem przed kilku laty i do tej pory jest dla mnie zagadka, podobno jest niezly przy grze na zywo?
masz takze wrazenie, ze Waldorf jest niezly przy metalicznych i ostrych brzmieniach?
pozdr.
md.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

smith
Habitué
Posty: 1225
Rejestracja: 31 mar 2004, 1:29
Lokalizacja: planeta Ziemia
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72827 autor: smith » 19 gru 2008, 22:05

mariusz dróżdż pisze:masz takze wrazenie, ze Waldorf jest niezly przy metalicznych i ostrych brzmieniach?


Hehe, to byl glowny powod, dla ktorego go kupilem :D
::::: polarismusic.eu :::::: scamall.net ::::::

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

The Mon
Zaawansowany
Posty: 136
Rejestracja: 22 lut 2008, 16:38
Lokalizacja: Radom
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72863 autor: The Mon » 20 gru 2008, 11:58

Set na szkolne akademie :listen:

Obrazek
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

mariusz dróżdż
Doświadczony
Posty: 71
Rejestracja: 01 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Monachium
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72871 autor: mariusz dróżdż » 20 gru 2008, 14:28

The Mon pisze:Set na szkolne akademie :listen:

juno podobno ma calkiem calkiem brzmienia?
pozdr.
md.

[ Dodano: 2008-12-20, 14:32 ]
smith pisze:byl glowny powod, dla ktorego go kupilem

ja takze Q dlatego kupilem :grin:
tylko sequencer taki jakis nie do konca dopracowany :???:
w single mode jest ok, a w multi mode chlopcy sie nie postarali i wyszlo byle jak. a mogla byc taka fajna zabawka.
pozdr.
md.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

The Mon
Zaawansowany
Posty: 136
Rejestracja: 22 lut 2008, 16:38
Lokalizacja: Radom
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72872 autor: The Mon » 20 gru 2008, 14:33

raczej Juno-G, chociaż ja nie narzekam, daje rade tylko trzeba nad nim dłużej posiedziec..:)
Ostatnio zmieniony 20 gru 2008, 15:01 przez The Mon, łącznie zmieniany 1 raz.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

mariusz dróżdż
Doświadczony
Posty: 71
Rejestracja: 01 lis 2008, 16:30
Lokalizacja: Monachium
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #72873 autor: mariusz dróżdż » 20 gru 2008, 14:38

The Mon pisze:aczej Juno-G chociaż na nie narzekam, daje rade tylko trzeba nad nim dłużej posiedziec..:)

juno g wiem, calkiem calkiem zabawka, wydaje mi sie, ze niektorzy troche niedoceniaja dzisiaj takie instrumenty. a trzeba tylko porownac z instr. z przed 30 lat.
pozdr.
md.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Bisqp
Stary wyga
Posty: 350
Rejestracja: 15 lut 2007, 15:56
Lokalizacja: Kwidzyn
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74353 autor: Bisqp » 16 lut 2009, 22:02

Ja zrobiłem replike przesteru MXR distortion + ,jako że jest generalnie bieda u mnie musiałem na wszystkim oszczędzać więc obudowe wykonałem z... uwaga.,uwaga... mydelniczki :D

MXR mydelniczka ediszyn :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kupię bezprzewodowe kable ze 3 m , najlepiej koloru niebieskiego.Jak by co to PW

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Autor tematu
radek tymecki
Habitué
Posty: 2199
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #74358 autor: radek tymecki » 16 lut 2009, 22:38

hardkor :D

u mnie po staremu

Obrazek
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

The Mon
Zaawansowany
Posty: 136
Rejestracja: 22 lut 2008, 16:38
Lokalizacja: Radom
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #74472 autor: The Mon » 21 lut 2009, 19:59

:grin:
Obrazek

:hi:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

mholcer
Niedoświadczony
Posty: 40
Rejestracja: 06 kwie 2004, 19:45
Lokalizacja: Racibórz / Toronto
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #74497 autor: mholcer » 23 lut 2009, 16:33


Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Bisqp
Stary wyga
Posty: 350
Rejestracja: 15 lut 2007, 15:56
Lokalizacja: Kwidzyn
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #74652 autor: Bisqp » 01 mar 2009, 18:51

The Mon pisze::grin:
Obrazek

:hi:

Jakich odsłuchów używasz, ijak nagrywasz?Używasz interfejsu czy wewnętrznej karty?
pozdrawiam
Paweł
Kupię bezprzewodowe kable ze 3 m , najlepiej koloru niebieskiego.Jak by co to PW

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Komponowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Studio Nagrań : Zastrzeżenia