KomponowanieWasze "studia muzyczne" - p. II

Tworzysz el-muzykę? Tu możesz się podzielić informacjami na temat sprzętu, programów, brzmień, itp.

Moderatorzy: monsoon, fantomasz, radek tymecki


AdamZ
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2007, 15:30
Lokalizacja: Leuven - Belgia
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #56521 autor: AdamZ » 26 lis 2007, 20:11

Ostatni post z poprzedniej strony:

Człowiek nie może sie nigdzie ruszyć :)

PAPARAZZI i tutaj mnie dopadną :wink: . My się chyba znamy z innego forum tak ? :roll:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

Bisqp
Stary wyga
Posty: 350
Rejestracja: 15 lut 2007, 15:56
Lokalizacja: Kwidzyn
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #56524 autor: Bisqp » 26 lis 2007, 20:30

AAA ty Ty jesteś posiadaczem uciętego Microkorga!!!Opowiedz nam proszę historię o Microkorgu
Kupię bezprzewodowe kable ze 3 m , najlepiej koloru niebieskiego.Jak by co to PW

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


anonim006
Konto zawieszone
Posty: 829
Rejestracja: 01 kwie 2004, 16:46
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #56531 autor: anonim006 » 26 lis 2007, 22:04

AdamZ pisze:[...] My się chyba znamy z innego forum tak ? :roll:

Tak, z EiS.
Witam. :hi:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


AdamZ
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 23 lis 2007, 15:30
Lokalizacja: Leuven - Belgia
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #56533 autor: AdamZ » 26 lis 2007, 22:36

Jaka ta sieć mała :mrgreen: Witam więc kolegę :hi:






[ Dodano: 2007-11-26, 22:55 ]
Paweł_Wystup_93 pisze:AAA ty Ty jesteś posiadaczem uciętego Microkorga!!!Opowiedz nam proszę historię o Microkorgu



Za górami za lasami w dalekim kraju mieszkał sobie pewien grajek kombinator ....

No dobra , konieć świrowania.



Pewnego razu po odpaleniu microKORGa okazało sie , że nie działają 3 klawisze.
Przetestowałem wszystko i dalej nic. Długo nie myśląc dorwałem śrubokręt i rozprułem mikrusa. Po 2 godzinach dochodzenia , prób lutowania dalej nie potrafiłem znaleźć problemu.
Długo nie mysląc odczepiłem kable łączące klawiaturę z płytką i zacząłem zastanawiać się nad lekką przeróbką :)
W sumie na co mi klawiatura jesli i tak korzystałem z niego tylko przez MIDI.
wypiąłem również PITCHBEND i MODULATION i ..... no i co ?

Wyrzynarka poszła w ruch. Gdyby komuś wpadł podobny pomysł to pierwsza rada ... uwaga na obroty . Przy maksymalnych topi plastik :lol:

po odcięciu i testach mikrus zachowywał się dziwnie . Cutoff zaczął mieć również wpływ na wysokość dźwięku. Okazało się , że problemem były odłączone PITCH i Modulation.
Podłączyłem je więc spowrotem . Taśmą klejącą opatuliłem je po to , żeby nie zmieniały pozycji i , żeby metalowy uchwyt nie dotykał płytki w środku.
Po czym wszystko upchałem do obudowy . Dorobiłem deseczkę zakrywającą miejsce odcięcia, wkręciłem ją w plastikowe " słupki " pomalowałem lakierem i tak oto powstał pierwszy microKORG desktop :)
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 lis 2007, 22:59 przez AdamZ, łącznie zmieniany 2 razy.

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

degorski Jaroslaw
Habitué
Posty: 1275
Rejestracja: 30 sty 2005, 22:53
Lokalizacja: mam to wiedzieć
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #57037 autor: degorski Jaroslaw » 08 gru 2007, 17:21

zakupilem nowe monitory LCD do studia i teraz wygląda tak:
Obrazek
Obrazek

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #57038 autor: kamil93 » 08 gru 2007, 17:34

To i ja się pochwalę. Dziś dostałem takie urządzonko jak Elektron SDL-2000. :D Postaram się potem wrzucić fotę. :)

[ Dodano: 2007-12-08, 17:36 ]
To taki Delay z jakimiś jeszcze rzeczami -Oxygene 1 świetnie się gra! :) Na lewy kanał daję dźwięk z syntha, a na prawy daję z delaya. :)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


radek tymecki
Habitué
Posty: 2198
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #57056 autor: radek tymecki » 09 gru 2007, 14:32

Ja odrestaurowuje i modyfikuję Polysixa.

Sam sobie zrobiłem nowe boczki itp w sumie większość obudowy ;) Dodałem też możliwość, aby jednocześnie można było grać piłą i pw

Obrazek

Obrazek
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Bisqp
Stary wyga
Posty: 350
Rejestracja: 15 lut 2007, 15:56
Lokalizacja: Kwidzyn
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #58858 autor: Bisqp » 17 sty 2008, 18:43

Widze ,że Yarek na swoim telewizorze zapuśćił teledysk "Adrenalina"
Kupię bezprzewodowe kable ze 3 m , najlepiej koloru niebieskiego.Jak by co to PW

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59213 autor: kamil93 » 26 sty 2008, 2:18

Teraz ja. :) Oto najnowsze moje urządzenie. Właściwie marzenie od paru lat. :)

Przedstawiam wam...: ATARI 1040ST FM! Co ciekawe dostałem Atari zupełnie za darmo(nawet przesyłka mnie nic nie kosztowała) oraz również dostałem monitorek i program Cubase!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cubase oczywiście na wyposażeniu! :D

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

degorski Jaroslaw
Habitué
Posty: 1275
Rejestracja: 30 sty 2005, 22:53
Lokalizacja: mam to wiedzieć
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #59223 autor: degorski Jaroslaw » 26 sty 2008, 14:45

A ja dokupilem sobie...Djembe, czyli bęben afrykański do grania. Myślę że na koncerty i jam session będzie jak znalazł :-)
Ps. Masz świetne oko Paweł, faktycznie to fragment z klipu Adrenalina, dostępny obecnie na YoutubeADRENALINA

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59224 autor: kamil93 » 26 sty 2008, 15:00

Ja mam z Atari jeden problem. Chcę sobie przegrać na drugą dyskietkę Cubase, ponieważ ta co mam jest w złym stanie i może się zniszczyć. Wie ktoś może jak się w Atari ST FM kopiuje dyskietki? :)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59229 autor: Jamick » 26 sty 2008, 16:39

kamil93 pisze: Wie ktoś może jak się w Atari ST FM kopiuje dyskietki? :)


Musisz mieć program do tego..gdzieś w Polsce to jeszcze mam na szafie +2 atarynki :D
Czymże są chmury
Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?
Czymże jest życie
Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59231 autor: kamil93 » 26 sty 2008, 18:50

A da się go z internetu ściągnąć i potem jakoś uruchomić go na Atari? W C64 już takie tricki stosowałem. :) 90% softu na C64 mam z Interntetu. ;)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Jamick
Habitué
Posty: 1279
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59233 autor: Jamick » 26 sty 2008, 20:46

A to niewiem, ja Atari miałem w łapach dawno temu.. :oops:
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

artig70
Stary wyga
Posty: 323
Rejestracja: 13 paź 2006, 18:56
Lokalizacja: Lublin
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #59239 autor: artig70 » 26 sty 2008, 22:04

kamil93 pisze:Ja mam z Atari jeden problem. Chcę sobie przegrać na drugą dyskietkę Cubase, ponieważ ta co mam jest w złym stanie i może się zniszczyć. Wie ktoś może jak się w Atari ST FM kopiuje dyskietki? :)

Co prawda to już wieki, wieki temu to było jak bawiłem się Atari, ale o ile dobrze pamiętam, używałem programu Diskcopy. Obsługiwał kilka napędów. Popatrzę jeszcze w swoich archiwalnych zasobach, może coś znajdę. :wink:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59240 autor: kamil93 » 26 sty 2008, 22:08

Niby prosto jest przegrać, ale ja mam jeden napęd dyskietek co komlikuje sprawę. :)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

artig70
Stary wyga
Posty: 323
Rejestracja: 13 paź 2006, 18:56
Lokalizacja: Lublin
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #59242 autor: artig70 » 26 sty 2008, 22:16

kamil93 pisze:Niby prosto jest przegrać, ale ja mam jeden napęd dyskietek co komlikuje sprawę. :)

A sprawdź to, może coś pomoże: fcopy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


radek tymecki
Habitué
Posty: 2198
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #59296 autor: radek tymecki » 28 sty 2008, 13:27

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:mrgreen:
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Konrad.Kucz
Habitué
Posty: 2205
Rejestracja: 08 paź 2005, 17:10
Lokalizacja: Warszawa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59297 autor: Konrad.Kucz » 28 sty 2008, 14:48

Czyżbyś kupił u Polaka? :shock:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


radek tymecki
Habitué
Posty: 2198
Rejestracja: 20 mar 2005, 13:05
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #59313 autor: radek tymecki » 28 sty 2008, 20:36

Konrad.Kucz pisze:Czyżbyś kupił u Polaka? :shock:


Nie :)
Serwis i naprawy starych sprzętów analogowych radek.tymecki@op.pl

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


kamil93
Habitué
Posty: 1194
Rejestracja: 02 mar 2007, 16:37
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #59316 autor: kamil93 » 28 sty 2008, 20:48

Jak to gra, jak to gra? Radku, czekamy na jakieś próbki -dema. :wink:

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Komponowanie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Studio Nagrań : Zastrzeżenia