Ogłoszenie
Studio Nagrań zostało przebudowane i uruchomione w oparciu o najnowsze dostępne skrypty phpBB. W procesie konwersji z dotychczasowej wersji ("by Przemo") mogły wystąpić drobne błędy. W przypadku dostrzeżenia jakichkolwiek nieprawidłowości proszę informować Administrację.

SprzętM-AUDIO VENOM Virtual Analog Synthesizer

Rozmowy na temat syntezatorów, modułów etc.

Moderator: fantomasz

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

M-AUDIO VENOM Virtual Analog Synthesizer

Post #101826 autor: Jamick » 18 lut 2013, 19:07

M-AUDIO VENOM Virtual Analog Synthesizer

Dotykał ktoś ? opinie na internecie czytałem, a cena jest tak ciekawa że aż kusząca.

Nie chcę klawiatury sterującej z VSTi k kompie jak np. Arturia
A to wygląda że gra i bez kompa.


Zastanawiam się nad Yamahą mx49 bo świetnie brzmi, ale Venom też wygląda ciekawie.
Czymże są chmury
Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?
Czymże jest życie
Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

 
TEST
Awatar użytkownika

kraftpop
Twardziel
Posty: 740
Rejestracja: 21 mar 2009, 17:30
Lokalizacja: Stara Lubovna (SVK)
Jestem muzykiem: Nie
Ulubieni wykonawcy: Kraftwerk
Płeć: Mężczyzna - Mężczyzna
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #101827 autor: kraftpop » 18 lut 2013, 21:15

ja ta klawiature ogliadam codzienne na YT bo bardzo mi sie podoba, fajny design i dzwieki a cena naprawde super, u nas kosztuje 200 EUR, ale mnie wiecej sie podoba to:

http://www.thomann.de/pl/millenium_dp2000_multi_pad.htm
-[Non-Stop-Werk

"Stale pracujeme na novej hudbe, nas koncept clovek-stroj stale funguje, nezastavil sa."
(RALF HÜTTER, 9.7.2014)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101831 autor: Jamick » 18 lut 2013, 22:31

No u mnie za nie całe 6000 czk ;-) to daj link gdzie jest za 200 euro , Perka świetna, ale dawać za same pady 200 euraków nie za bardzo by mi się chciało, taniej by wyszedł pewnie jakiś MIDI sterownik i vsti nie ? np KORG nanoPAD ?
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

brood.k
Stary wyga
Posty: 315
Rejestracja: 20 lis 2009, 20:39
Lokalizacja: Poznań
Jestem muzykiem: Tak
Płeć: Mężczyzna - Mężczyzna
Wiek: 40
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #101834 autor: brood.k » 19 lut 2013, 0:01

Yyy, czyżby tej firmie wreszcie coś się udało? :>

Miałem ProKeys 88 - i zniechęciwszy się sprzedałem, kupiłem w to miejsce Rolanda RD-150 i jestem zadowolony do dzisiaj. Wiem, że to inna kategoria, ale coś nie przekonany jestem do chińs... znaczy, wyrobów "Made in P.R.C." :roll:
Tamta klawiatura co prawda miała ślicznego Rhodesa, ale była strasznie gumowa..może coś się zmieniło na lepsze?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5559
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101838 autor: Belmondo » 19 lut 2013, 11:16

Nie ma juz takiej firmy jak m-audio. To tylko brand przejety niestety przez avid-a.

Jednak zalecam ostroznosc przed podjeciem decyzji na tak tylko z tego powodu, ze cena jest kuszaca...
Wszystko zalezy celem czego takie cos sie nabywa ;).
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101846 autor: Jamick » 19 lut 2013, 13:12

W sumie chcę coś (niekoniecznie z klawiaturą) co ma w sobie sequencer tak aby dopełniło An1x,
a lubię kręcić gałami, więc coś co nie trzeba podłączyć do kompa aby działało.

Nie oczekuję jakiejś rewolucji ;-)

A nawiasem to jest do wzięcia M1 Korga ... to jest kuszące, chociaż to już duża krowa... :oops:
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5559
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101848 autor: Belmondo » 19 lut 2013, 13:29

M1 nie ma galek :).
Uzupelnienie an1x to zdecydowanie nie ta polka cenowa co venom.
Raczej blizej w strone microQ/blofeld (nie ma seq), moze cos z novation, niekoniecznie nowego (tez bez seq). Z seq to np. ms2000 badz Q.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101852 autor: Jamick » 19 lut 2013, 13:56

No jasne, wiem ze M1 nie ma gałek (ale jemu właściwie do niczego ;-) z tym że podobają mi się barwy - chociaż na m3r da się podobne ukręcić)

Co do uzupełniania, dlaczego by nie można puścić jakiś seq na Venomie, i do tego padzikiem podciągnąć na An1x ? A nawiasem mówiąc kupa ludzi na początku pisała że an1x jest do dupy bo nie jest to typowy analog tylko emulacja .. Ja tam Jarre nie jestem ;-D gram dla przyjemności.

Jedyne co czytam i ludzie narzekają to soft od Venoma działa do win 7 i wyżej nie.

A jak pisałem na oku jest jeszcze mx49, no a Waldorf owszem kuszący ale 2,5 kpln to ponad moje siły ;-)
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5559
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101853 autor: Belmondo » 19 lut 2013, 14:09

Jak podobaja Ci sie barwy z m1, to posluchaj sobie jv1010 albo s4.
An1x to bardzo fajny synth.
Venom brzmi fatalnie, mniej wiecej na tyle na ile kosztuje. Dla samego seq nie warto, imho oczywiscie.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101857 autor: Jamick » 19 lut 2013, 15:37

Tak - pisałem sobie z gostkiem ze sklepu i pisał że to ostatnia sztuka z wystawki, i że ponoć już ich nie będzie - czyli chyba się jednak nie udał model ;-) szkoda bo za tą cenę VA synth by był fajny.

Czyli jak nic nie będzie to chyba się skończy na mx49, chyba żebym wyhaczył an200 :-D

Albo ktoś się upił i sprzedawał IONa ;-D
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5559
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101860 autor: Belmondo » 19 lut 2013, 16:22

Jamick pisze: szkoda bo za tą cenę VA synth by był fajny.


Mysle, ze cena akurat o tym nie decyduje za bardzo :beach:
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101866 autor: Jamick » 19 lut 2013, 18:31

No jasne , ale też nie można się opierać na zasadzie : jest to za 10 kpln to fajne...
Kiedyś instrument kosztował majątek bo i koszt produkcji był większy, ale nie mów że nie dało by się dziś wyrobić takiej Yamaszki an1x czy virusa za 1000 pln ? przy dzisiejszych kosztach produkcji elektroniki.
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5559
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101871 autor: Belmondo » 19 lut 2013, 20:11

Generalnie przegiecie w kazda strone jest niezdrowe :).

Pewnie ze by sie dalo. Na pewno access sobie czesciowo winszuje za popularnosc, ktora zdobyl kiedys konstrukcja stawiajaca inne zabawki daleko w tyle (choc sa i przypadki odwrotne, kiedy znakomite konstrukcje sie nie zdolaly przebic).
Nie trzeba jednak wydawac 10k na instrument, dzis za calkiem przyzwoita uzywke dajac troche ponad 2k czyli troche niz 2x wiecej niz za venoma mozna wygarnac bardzo fajne zabawke.
Ten venom naprawde brzmi okropnie.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101876 autor: Jamick » 19 lut 2013, 21:18

W większości presety brzmią albo strasznie albo płytko, bo to robią nadworni grajkowie w każdej firmie,a nie każdy jest tu mistrzem. Szkoda że żywotność Venoma wygląda na krótką i chyba nie powstanie zbyt wiele dźwięków z ludu.

Jeszcze że Yamaszka ma fajowy soft na dźwięki :-)
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

kraftpop
Twardziel
Posty: 740
Rejestracja: 21 mar 2009, 17:30
Lokalizacja: Stara Lubovna (SVK)
Jestem muzykiem: Nie
Ulubieni wykonawcy: Kraftwerk
Płeć: Mężczyzna - Mężczyzna
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #101877 autor: kraftpop » 19 lut 2013, 21:45

Jamick pisze:No u mnie za nie całe 6000 czk ;-) to daj link gdzie jest za 200 euro , Perka świetna, ale dawać za same pady 200 euraków nie za bardzo by mi się chciało, taniej by wyszedł pewnie jakiś MIDI sterownik i vsti nie ? np KORG nanoPAD ?


Byl kiedys tutaj:
http://www.thomann.de/cz/m-audio_venom. ... fb3b15fb83

Korg NanoPad to ekstra instrument, nie wiedzalem ze cos takiego jest :oops:

do grania potrzeba komputera czy?
-[Non-Stop-Werk

"Stale pracujeme na novej hudbe, nas koncept clovek-stroj stale funguje, nezastavil sa."
(RALF HÜTTER, 9.7.2014)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101879 autor: Jamick » 19 lut 2013, 22:06

To jest tylko MIDI kontroler, zresztą jeden z 3 z tej serii, http://korg.megamusic.pl/p13046.1695_ko ... 2_bag.html

W sumie, ten nano kontrol by był dobry do kręcenia jakimś VSTi
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

kraftpop
Twardziel
Posty: 740
Rejestracja: 21 mar 2009, 17:30
Lokalizacja: Stara Lubovna (SVK)
Jestem muzykiem: Nie
Ulubieni wykonawcy: Kraftwerk
Płeć: Mężczyzna - Mężczyzna
Kontaktowanie:
Status: Offline

Post #101880 autor: kraftpop » 19 lut 2013, 22:08

dzieki za info bo ja w tym jestem totalny amater :oops:
-[Non-Stop-Werk

"Stale pracujeme na novej hudbe, nas koncept clovek-stroj stale funguje, nezastavil sa."
(RALF HÜTTER, 9.7.2014)

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5559
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101881 autor: Belmondo » 19 lut 2013, 22:19

Jamick pisze:Jeszcze że Yamaszka ma fajowy soft na dźwięki :-)


Venom akurat tez ma :hi:

Nie presety brzmia slabo, tylko caly tor syntezy :). Z efektami wlacznie- tu to jest prawdziwa tragedia.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Autor tematu
Jamick
Habitué
Posty: 1281
Rejestracja: 26 sty 2007, 14:44
Lokalizacja: ją dostaną
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101885 autor: Jamick » 20 lut 2013, 11:00

No w sumie jak tak patrzę to chyba to wygląda jak player vsti coś jak V-Machine
z klawiaturą.

Czyli teoretycznie dało by się coś takiego wyrobić.
Laptop, vsti, klawiatura sterująca i heja :oops:

A tak nawiasem, jeżeli sam instrument VSTi nie ma funkcji midi learning, da się to jakoś obejść ?
W sumie wszystko by się miało dać sterować komunikatami SysEx nie ?
Czymże są chmury

Jeśli nie wytłumaczeniem nieba?

Czymże jest życie

Jeśli nie ucieczką przed śmiercią?

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta

Awatar użytkownika

Belmondo
Habitué
Posty: 5559
Rejestracja: 10 maja 2004, 12:59
Lokalizacja: W-wa
Jestem muzykiem: Nie wiem
Płeć: Nieokreślona - Nieokreślona
Status: Offline

Post #101886 autor: Belmondo » 20 lut 2013, 11:43

Jak instrument odbiera sysex-y to tak.
Let us be thankful we have commerce. Buy more. Buy more now. Buy. And be happy

Link:
BBcode:
HTML:
Ukryj linki do posta
Pokaż linki do posta


Wróć do „Sprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Studio Nagrań : Zastrzeżenia